Een Camper huren in Amerika of Canada

Een camperreis maken door Amerika of Canada is een geweldige belevenis. Het staat dan ook bij veel mensen hoog op de bucket list. Een onvergetelijke ervaring waar natuur, activiteiten, genieten en vrijheid in een vakantie samen komen. Maar een campervakantie is ook spannend. Wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet ik op letten bij het huren van een camper? Welke type camper is geschikt voor mijn reisgezelschap? Zoveel vragen. Het is een pré om je vooraf goed in te laten lichten door een expert op het gebied van campervakanties.

Rijden met een camper

De eerste vraag die mij vaak wordt gesteld is welk rijbewijs je nodig hebt om in een camper te mogen rijden. Zowel voor Amerika als Canada heb je een B rijbewijs nodig om een camper te mogen besturen. Dat is mooi toch! Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Wel is een minimum leeftijd van 21 jaar en ouder verplicht bij de meeste camperverhuurders. Is het moeilijk om in een camper te rijden? Nee hoor. De meeste campers zijn uitgerust met boordcamera’s en andere technische snufjes. Je hebt de hele camper onder controle.

Welke camperaanbieder ga je kiezen?

Een belangrijke besluit wat er moet worden genomen is voor welke aanbieder en welk type camper je gaat kiezen. Er zijn verschillende soorten aanbieders. Zij kunnen verschillen in de luxe en leeftijd van de campers, de verschillende type campers maar ook zeker de verhuurlocaties. Zeker als je gaat huren met een one-way (je levert de camper dan in op een andere locatie dan je de camper hebt opgehaald) ben je afhankelijk van de verhuurlocaties.

Type camper

Een van de belangrijkste beslissing is het bepalen van de type camper. Er is heel veel keuze.
De klasse worden aangeduid beginnende met A, B of C of Truck Camper.

Een A klasse is de grootste type camper. Dit is een grote touringcarcamper met een lengte tot wel 11 meter. Ook dit type camper mag je met een B-rijbewijs besturen. Enige ervaring is wel gewenst om met dit type camper te rijden. Nagenoeg alle A type campers worden verhuurd met een slide-out.

De B-klasse campers zijn de kleinste campers oftewel Bestelbuscampers. Ze zijn meestal tussen de 5 en 7 meter lang en zijn voorzien van een tweepersoonsbed.

De C-klasse campers (Cabover) worden het meeste gehuurd. Het zijn ideale gezinscampers.  Dit campertype heeft een tweepersoonsbed boven de bestuurderscabine. De grootte van de camper kan je aflezen van het type. Je kan dit type huren van C19 tot C30. Een C22 heeft een lengte van 22 ft (ongeveer 6,6 mtr). Een C30 heeft een lengte van 30 ft (ongeveer 9 meter). Type C25 en C28 zijn de meest verhuurde types voor een gezin. Sommige grotere types worden ook aangeboden met een slide -out, waarbij het woongedeelte naar buiten toe uitschuift. De leefruimte in de camper wordt dan aanzienlijk groter.

Tegenwoordig zijn ook de Truck campers is opkomst. Dit zijn kleinere pick up trucks met een woongedeelte achterop (tussen de 6 – 8 meter lang). Het woongedeelte is overigens niet los te koppelen.

Welke kosten komen er kijken bij een campervakantie?

Als je een camper huurt via een Nederlandse touroperator betaal je de huur van de camper al in Nederland aan de touroperator. Waar ik goed op let zijn de miles pakketten (kilometer pakketten). Bij het aanvragen van de camper wordt er rekening gehouden met het aantal miles dat de route zal omvatten. Mocht je over dit aantal gereden kilometers heen gaan zal je ter plaatse bij het inleveren van de camper de extra gereden kilometers af moeten rekenen. De vooraf gekochte miles pakketten zijn voordeliger dan de losse miles vandaar dat wij een goede berekening maken. Ook zal er rekening worden gehouden met de preparation fee. In deze kosten zitten het rijklaar maken van een camper. De verhuurder zorgt dat de camper schoon is, de watertank vol is, de motor is nagekeken (olie ververst e.d.), de gasfles is gevuld en de banden en ruitenwissers in orde zijn.
Verder bied ik de camper aan met een personal and convenience kit. Daar zit alles in wat je nodig hebt tijdens de reis zoals potten en pannen, bestek, borden, EHBO doos en dergelijke. Een personal kit bestaat uit beddengoed, kussens, handdoeken enz. 
Ter plaatse kunnen er nog kosten bij komen, deze extra kosten worden voor het boeken duidelijk beschreven. Je kunt denken aan kosten one-way of lokale taks.

Wat moet ik weten over verzekeringen?

Bij de meeste camperverhuurders is een standaard verzekering inbegrepen. Nadeel van deze verzekering is dat je een fors eigen risico hebt. Er zijn echter ook extra camperverzekeringen waar je dit eigen risico niet bij hebt. Deze worden als extra aan het reisvoorstel toegevoegd. Je gaat dan met een gerust hart op vakantie!

Wil je meer informatie ontvangen, een route voorstel of een vrijblijvende  prijsopgave, neem dan contact op met Face2Face Travel Agency. De camper specialist voor Amerika en Canada!