Lapland bucketlist bestemming

Lapland is een echte bucketlist bestemming. Hier moet je een keer in je leven geweest zijn. Lapland is in de winter een sprookjeswereld.

 

Noorderlicht

Waarom staat Lapland zo hoog op de bucketlist van veel mensen en ook op die van Angelique?

Met de slogan “Leef je mooiste leven” zijn Angelique en haar gezin dus naar Fins Lapland gegaan om weer een vinkje te kunnen zetten bij een wens op hun bucketlist.

Fins Lapland is in de winter echt een sprookjeswereld.

Overal prachtige bomen met zoveel sneeuw erop dat je bijna bang bent dat de takken bezwijken onder de dikke laag sneeuw, heerlijk om een wandeling te maken door het bos en te genieten van de knisperende sneeuw onder je snowboots. Prachtige meren die bevroren zijn waar je met de sneeuwscooter naar hartenlust overheen kunt crossen. Fins Lapland is echt met recht een sprookjes wereld!

 

Sneeuwscooter safari

Angelique en haar gezin hebben ervoor gekozen om een huisje in de bossen te huren om zo nog meer te kunnen genieten van de natuur om hun heen. Heerlijk genieten bij het haardvuur met een glas wijn en een lekker kaasje. Heb je hier genoeg van dan kan je lekker ontspannen in de sauna. Volgens mij zijn er meer sauna’s dan mensen in Finland.
Er is er genoeg keuze uit accommodaties. Naast prachtige appartementen zijn er ook heel veel goede hotels.

De vele excursies die je kunt doen, maken Fins Lapland natuurlijk tot een bucketlist bestemming.

Heerlijk door de bossen met een huskysafari met honden die niets liever doen dan enthousiast rennen.    Op deze manier ben je echt één met de natuur. Een sneeuwscooter tocht is echt wel een must als je van snelheid houdt. Ook ijskarten is geweldig om te doen.

En wat dacht je van een tocht met de rendieren. Dat is een zo’n leuke ervaring en ook zeker een aanrader.

 

Rendier safari

Maar het zien van het Noorderlicht is toch echt wel dé kers op de taart. Je moet echt geluk hebben om het Noordelicht te kunnen zien. Wij hebben de laatste avond van ons verblijf in Levi dus echt de geluk gehad. Voor het zien van het Noorderlicht moet het helder weer zijn en dat was het gelukkig de laatste avond.
Tip van Angelique. Er bestaan apps die dagelijks voorspellen hoeveel % kans je hebt om het Noorderlicht te gaan zien en het tijdstip dat je de grootste kans hebt om het licht te zien.

 

De beste  reistijd om de winterwonderland van Fins Lapland  te bezoeken is van december t/m april. En met name januari en februari zijn de meest geschikte maanden.  Het is aan te raden om goede (ski)kleding mee te nemen, snowboots, handschoenen en thermokleding is geen overbodige luxe.  Tijdens de excursies krijg je extra warme kleding  aan. Maar natuurlijk ga je ook zelf de natuur in dan is het echt aan te raden om warme kleding aan te hebben. Heb ik Fins Lapland af kunnen vinken van mijn bucketlist? Daar is maar een antwoord op en dat is JA!

2 reacties

  • Hallo Tamara,

   Wat leuk dat je interesse hebt in de reis naar Lapland.

   Wij zijn volop bezig met de organisatie van deze mooie groepsrondreis. Deze zal medio januari 2024 plaats gaan vinden, zeer waarschijnlijk naar de plaats Levi.
   Zodra wij concrete informatie hebben sturen wij jou dit direct toe. Wij verwachten binnen 4 weken meer duidelijkheid te hebben.

   Uiteraard kunnen wij ook op individuele basis reizen naar Lapland organiseren.

   met lieve groet,

   Sylvia en Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *