Tanzania

Tanzania is het land van de ultieme safari. In de prachtige nationale parken is het mogelijk om in korte tijd onwaarschijnlijk grote aantallen wild te spotten. Het is bijna onmogelijk om een betere safaribestemming te vinden dan Tanzania

Nationale parken in Tanzania

De mooiste Nationale Parken vindt je in Tanzania.
Het Serengeti National Park is Maasai voor ‘eindeloze vlakte’ en die naam had niet beter gekozen kunnen worden. Kuddes zebra’s, leeuwen, jagende luipaarden, olifanten, gnoes, giraffen, luipaarden, cheeta’s en nijlpaarden. De kans om wilde dieren te spotten hier enorm groot.
De magische Ngorongoro Krater is het leefgebied van van duizenden wilde dierenz zoals de Big Five. Zebra’s, gnoes, olifanten, buffels, leeuwen, neushoorns, flamingo’s en vele andere vogelsoorten.
Het Tarangire National Park, door het hele park staan grote, dikke baobabbomen met woeste takken en op veel plekken steken hoge palmbomen boven de vlaktes uit. Hier leven grote kuddes olifanten en je kunt hier ook makkelijk jonge olifantjes spotten.
Arusha National Park.
Het groene park is niet heel groot, maar heeft opmerkelijk veel bezienswaardigheden en fantastische uitzichten op de bergen Kilimanjaro en Meru. Je kan hier veel giraffen en zwart-witte Colobusapen spotten. Er leven ongeveer 200 olifanten in Arusha National Park, die vaak in de bossen op de helling van berg Meru te vinden zijn. In het park leven zo’n 400 vogelsoorten.

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Tanzania te gaan is het droge seizoen. Dat is van juni tot en met oktober en van december tot en met maart.
De temperaturen in Tanzania zijn heerlijk. Gemiddeld tussen de 25 en 30 graden Celsius. 

In juni tot en met oktober heb je de meeste kans om veel wilde dieren te zien. In deze periode bevinden alle dieren van de grote trek zich in de lage grasvlaktes in het noorden van Serengeti.

In de maanden december tot en met maart is de migratie in het zuiden van Serengeti. In februari worden er veel jonge dieren geboren, ook heel bijzonder om te spotten natuurlijk! 

Leeuwen

Strandverlenging Zanzibar

Zanzibar is de parel van de Indische oceaan, gelegen op ca. 50 kilometer afstand vanaf het Tanzaniaanse vasteland.

Na de actieve Tanzania safari of het beklimmen van de Kilimanjaro is het heerlijk ontspannen op het prachtige eiland Zanzibar. Parelwitte stranden, azuurblauwe zee en een onvoorstelbaar mooie onderwaterwereld waar je geweldig kan snorkelen of duiken.  
Stone Town, het oude gedeelte van de hoofdstad,  is echt het bezoeken meer dan waard. De oude stad heeft vele steegjes waar je door heen kan dwalen. Overal ruik je de geuren van specerijen en zie je de sporen van een fascinerende geschiedenis van de slavenhandel.

Zanzibar boot